van een te lange todo-lijst tot FOCUS

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je talent in de markt te zetten. Het is moeilijk om te kiezen: Moet je eerst je LinkedIn profiel updaten? Of eerst advertenties op facebook plaatsen? Of toch liever Instagram?

Behalve sociale media moet je ook nog zaken regelen rondom je website, je financiën, je administratie, de emails in je inbox en het daadwerkelijk uitvoeren van je expertise.

Het gevolg van al die mogelijkheden is een te lange todo-lijst.

De te lange todo-lijst lijdt tot onzekerheid over de volgende stap. Als we niet weten wat we moeten doen, doen we vaak niets. Prioriteiten zijn niet duidelijk. Zonder helderheid geen actie.

Op dit moment beginnen mensen vaak aan zich en hun mooie talenten te twijfelen. Ze weten niet meer zeker of het nog nut heeft moeite te doen. Ze vragen zich af of ze het wel kunnen.

De FOCUS methode is een 5 stappen plan om van een te lange todo-lijst tot een duidelijke prioriteit te komen.

De FOCUS methode is onstaan uit mijn jarelange worsteling met focus en prioriteit en mijn passie voor persoonlijke groei en expertise in planning. Ik hierover in mijn boek geschreven: “De FOCUS methode voor zzp’ers met te veel ideeën: van uitstellen tot afmaken.” Ik ben gepromoveerd over hoe we mensen het beste kunnen steunen bij het nemen van bepaalde beslissingen.

Ik heb trainings over time management gegeven aan de Kamer van Koophandel, Rotterdam School of Management / Erasmus Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Toegespitst voor ondernemers heb ik trainingen gegeven bij Succes met je Bedrijf, Open Circles Academy, Alchemist Utrecht en het Centrum “De Gouden Pyramide”. Bekijk mijn 20 referenties op LinkedIn.

Het FOCUS traject is een reeks van 1op1 sessie met mij. Resultaat: je hebt duidelijke focus EN je weet hoe je die elke keer opnieuw kunt vinden.

  • Maximaal 10 sessies om jouw focus te bepalen (meestal gaat het sneller).
  • Jij bepaalt waarover je focus wilt hebben: je bedrijf, je persoonlijke groei, een belangrijk project …
  • Door elke keer net een andere invalshoek te pakken leer je de verschillende nuances van de FOCUS methode kennen.

Jouw investering:

Wat is het je waard precies te weten wat je nu zou moeten doen om het snelste vooruit te komen? Hoeveel uren of dagen ben je kwijt met het niet precies weten en actie te ondernemen zonder dat je weet dat het echt de juiste actie is? In hoeverre voelt het goed waar je nu mee bezig bent?

Ik heb veel boeken gelezen en uitgeprobeerd over focus, flow, persoonlijke groei, efficiëntie, prioriteiten stellen en time management. De FOCUS methode is het resultaat van een jarenlang traject van bedenken, uitproberen, feedback vragen, nog eens uitproberen.

De expertise om jou te helpen je focus te vinden heb ik wel. Nu gaat mijn aandacht uit naar het groeien van mijn ondernemerschap. Ik bied het FOCUS traject in eerste instantie aan voor 300 Euro ex BTW.  (Op een later tijdstip zal ik dit aanpassen.)

Meld je aan voor een intake gesprek door een email te sturen aan:

Geld-terug-garantie: Tot het eind van de tweede sessie kun je aangeven dat het traject niet bij jou past en je krijgt je geld terug.