Mijn verhaal: hoe kom ik tot mijn ervaring, expertise en enthousiasme?

Productiviteit en timemanagement waren altijd al een passie van mij. Timemanagement is iets wat vaak van ons wordt verwacht en dat we ook zouden moeten kunnen toepassen. Terwijl degene van wie we timemanagement hebben geleerd zich in een hele andere situatie bevonden. Als mijn ouders vijf brieven op een dag kregen, was dat veel – als ik vandaag slechts vijf e-mails krijg, vraag ik me af of er iets mis is. Er zijn echter niet alleen meer mogelijkheden dan vroeger, maar ook meer afleidingen.

Aan de andere kant is er ook meer kennis. Ik ben gepromoveerd in de logistiek over hoe we mensen het beste kunnen steunen als ze beslissingen over planning nemen. Daarna ging ik aan de slag als docent Logistiek & ICT. Nu werk ik als teamcoach (scrummaster) voor de softwareontwikkeling van een overheidsorganisatie.

De software-industrie stond vroeger vooral bekend om projecten, die lang duurden, budgetten nogal eens overschreden en dan ook nog eens niet opleverden wat afgesproken was. Deze projecten zijn er nog steeds. Maar er zijn ook producten die klein beginnen, snel in gebruik worden genomen en dan stapsgewijs verbeteren. Je maakt het elke keer weer mee als er een update op je mobiel of je desktop verschijnt. Blijkbaar is er op sommige vlakken van softwareontwikkeling wel iets veranderd en de manier van plannen heeft daar zeker iets mee te maken. 

Ik teken graag – vooral Cindy en haar kat

Wat mij opvalt, is hoe deze nieuwe manieren van planning meer opleveren (sneller op de markt en dichter bij de klantwens) en tegelijkertijd ook veel menselijker zijn: persoonlijke groei is belangrijk, er wordt regelmatig gereflecteerd – vaak wel om de twee weken. Sommige softwareteams staan aan het begin van de dag in een kringetje voor een meeting, die vijftien minuten duurt en waarin iedereen onder andere de vraag beantwoordt: Welke problemen verwacht jij vandaag?

Dit gebeurt echt: vrouwen en mannen in de leeftijdscategorie 20 – 60 jaar en ouder, die iedere ochtend hun problemen benoemen. Die openheid en het vertrouwen wat daardoor wordt gecreëerd, is prachtig om mee te maken. De reden dat ze blijven staan, is trouwens dat een meeting dan vanzelf korter duurt.

Planning kan ook zzp’ers helpen om steeds betere resultaten te leveren en menselijker met zichzelf om te gaan. Het voordeel van een menselijke omgang met jezelf is dat je het langer vol kunt houden en steeds duidelijker weet wat je wilt. Ik wil graag mijn kennis over moderne planning doorgeven aan mensen, die anders geen toegang of slechts mondjesmaat toegang tot deze informatie hebben, die vaak niet op de situatie van de zzp’er is afgestemd. 

Nu ben ik bezig om cursussen en coachings te creëren om startende zzp’ers bij hun timemanagement te helpen.

Wat doe ik graag in mijn vrije tijd? Eens per week ben ik bezig met dansconditie. Ik ben dol op de muziek van Abba, Het Eurovisie Songfestival en Duitse schlagers. Mijn favoriete series zijn Andor, the Diplomat en Dream Home Makeover. Verder probeer ik graag nieuwe recepten uit, het liefst lekkere vegetarische en veganistische recepten.

Enough about me – let’s talk about you. Waarschijnlijk ben je op mijn website omdat je meer wilt weten over productiviteit en timemanagement. Ik kan me voorstellen dat je mij en mijn methodes liever eerst op afstand wilt leren kennen. Je kunt op mijn website blijven lezen of je kunt hieronder een door mijn ontwikkelde tool uitproberen.

Speelt er (te) veel in en buiten je bedrijf?

Ben je druk bezig in een buiten je bedrijf? Weet je soms niet waar je het beste je aandacht op kan richten? Je gevoel kan je hierbij helpen.

Het gratis online FOCUS-tool helpt je op een simpele manier overzicht te krijgen zodat je met gemak de juiste keuzes voor jou kunt maken.

Schrijf je hieronder in om de link te ontvangen. Je zult dan ook om de twee weken berichten over productiviteit met kennis van het brein. Op die manier kun je in eigen tempo ervaren of we een goede match zijn. Als de berichten niet nuttig zijn voor jou kun je je altijd uitschrijven aan het eind van het bericht.